Samenwerken voor mensen
 

Ergo Den Bosch, de praktijk voor ergotherapie!

Een luisterend oor, zonder wachtlijst, die ook bij u thuis langskomt voor een behandeling. Een ergotherapeut die persoonlijk betrokken is en die u altijd kunt vertrouwen. Dat is een therapeut van Ergo Den Bosch.

Ergo Den Bosch, de praktijk voor ergotherapie!

Een vrijgevestigde eerstelijns ergotherapiepraktijk sinds 2002. We luisteren naar elke klant en zijn persoonlijk betrokken bij grote en kleine ontwikkelingen.

Verder zijn wij een ergotherapiepraktijk: 

  • Zonder wachtlijsten: wij zijn flexibel en proberen binnen een week de eerste afspraak te laten plaatsvinden
  • Die meestal thuis behandelt: zo kunnen we de behandeling aanpassen aan uw persoonlijke situatie
  • Die samenwerkt met andere disciplines zoals artsen en daar in haar behandeling rekening mee houdt
  • Die veel expertises heeft, zodat we u optimaal kunnen behandelen
  • Die beschikt over een uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen die u kosteloos kunt proberen alvorens aan te schaffen of aan te vragen
  • Die verwijzers voorziet van een gedegen informatie en rapportage, soms tijdens en altijd na de behandeling.

Wie zijn wij?

Monique Goossens – ergotherapeut (praktijkhouder)

Als ergotherapeut heb ik geleerd mogelijkheden en beperkingen van mensen goed in kaart te brengen. Daarnaast ben ik in staat goed te analyseren wat bepaalde werkzaamheden van iemand vragen. In 2002 ben ik gestart met Ergo Den Bosch en werk vooral met ouderen en volwassenen. 

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met Parkinson en maak ook deel uit van het ParkinsonNet​. Daarnaast ben ik gespecialiseerd de behandeling van mensen met MS en NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) in werkplekanalyses en -onderzoek.'

Elske van Hirtum – ergotherapeut (praktijkhouder)

'Ik vind het een uitdaging om ergotherapie zo laagdrempelig mogelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Het samen zoeken naar oplossingen om cliënten zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren in hun eigen omgeving is een uitdaging die ik met veel plezier en ergotherapeutische adviezen aan ga.

Meteen na mijn afstuderen in 2000 ben ik gaan werken in een verpleeghuis. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen en adviseren van volwassenen en ouderen met neurologische en orthopedische en (psycho)geriatrische belemmeringen.

Sinds 2008 ben ik het team van Ergo Den Bosch komen versterken.

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met Parkinson en maak ook deel uit van het ParkinsonNet​. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het behandelen van (kwetsbare) ouderen, dementie (EDOMAH) en cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)'

Marleen Hofmans – ergotherapeut

Als ergotherapeut help ik graag volwassenen en ouderen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Denk hierbij vooral aan de dagelijkse activiteiten die mogelijk door een aandoening toch ineens niet meer zo vanzelf sprekend zijn. Mocht dit toch niet meer haalbaar zijn, dan wil ik ernaar streven om ook binnen verzorgings- en verpleeghuizen zo comfortabel mogelijk te wonen. Hierbij wordt rekening gehouden met zowel de wensen en mogelijkheden van de personen maar ook de mogelijkheden binnen de woonsetting.
Na de opleiding doktersassistente ben ik de opleiding ergotherapie gaan volgen aan de HAN in Nijmegen. In 2009 ben ik daar afgestudeerd als ergotherapeut. Daarna ben ik gelijk gaan werken binnen een Zorgcentrum waar ik zowel bij mensen thuis als in het verzorgings- en verpleeghuis kwam. Ik heb mij in deze periode van ruim 8 jaar vooral gespecialiseerd in de ouderenzorg. Voornamelijk in zitproblematieken, til en transfertechnieken, PDL en valpreventie. Daarnaast ben ik ook een ParkinsonNet therapeut.
Per februari 2018 ben ik 3 dagen per week werkzaam binnen Ergo Den Bosch. Vanuit Ergo Den Bosch ben ik voornamelijk werkzaam in de woonplaatsen: Waalwijk – Kaatsheuvel – Loon op Zand – Drunen en Den Dungen.
Ik woon samen met mijn vriend en 2 kinderen in Sint Michielsgestel. In mijn vrije tijd breng ik graag veel tijd met mijn gezin door.

Groetjes Marleen

Marjolein Peeters Weem – ergotherapeut

Als ergotherapeut ondersteun ik mensen tijdens de uitvoering van activiteiten in het dagelijks leven. Het is niet voor iedereen van zelfsprekend om zelfstandig te zijn. Graag wil ik de zelfstandigheid van mensen behouden of indien mogelijk vergroten. Door bij mensen aan huis te komen kan ik gericht adviseren op de omgeving die voor de client van belang is.

In 2016 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de HAN te Nijmegen. Ik heb in een eerstelijns praktijk en in het ziekenhuis gewerkt. Sinds januari 2019 ben ik voor drie dagen in de week werkzaam bij Ergo Den Bosch.
Ik behandel volwassenen en ouderen met verschillende problematiek. Ik heb o.a. ervaring in de behandeling van neurologisch aandoeningen, handklachten en advies op het gebied van belasting/ belastbaarheid. Ik ben aangesloten bij het Parkinsonnet en MS Zorg Nederland. Daarnaast heb ik een scholing gevolg voor het maken van handspalken.

Annelie van den Berg – ergotherapeut

'Het dankbare als ergotherapeut in de thuissituatie is dat ik adviezen en oplossingen aandraag waar ook daadwerkelijk iets mee gedaan kan worden.

Ik ben sinds 2015 afgestudeerd en heb vanaf deze periode mij gespecialiseerd in de ouderenzorg, zowel thuis als in verpleeghuizen.

 

Sinds maart 2018 ben ik werkzaam als ergotherapeut binnen Ergo Den Bosch voor 4 dagen per week. U kunt mij vooral vinden in de regio Vught, Den Bosch, Drunen, Vlijmen en omgeving. Hier zie ik voornamelijk cliënten aan huis maar ook op de praktijk in Den Bosch.

Ik heb mij gespecialiseerd in cliënten die moeite hebben met het verdelen van de belasting en belastbaarheid van de cliënt waarbij ik veelal gebruik maak van de activiteitenweger.

Hiernaast heb ik mij gespecialiseerd in zitproblematieken, til en transfertechnieken, PDL en psychiatrische problematiek.' 

zelfstandig wonen met ergotherapie van Ergo Den Bosch;
Praten met de ergotherapeut?