Nieuws

Themasessie Positieve Gezondheid

18-02-2019

 

Met het gehele gezondheidscentrum willen we ons het komende jaar gaan focussen op Positieve Gezondheid. Een term die de afgelopen periode op steeds meer plekken opduikt, maar nog niet voor iedereen duidelijk is.

 

Afgelopen woensdag 21 januari hebben we dan ook een themasessie gehad met alle disciplines van Gezondheidscentrum de Groote Wielen om uit te zoeken wat dit betekent en hoe we het toe kunnen passen binnen ons werk ,zodat we nog meer bij kunnen dragen aan de gezondheid van de bewoners van deze wijk.

 

In het kort betekent de term Positieve Gezondheid een andere manier van kijken naar ziekte en gezondheid. Niet alleen uitgaan van de klacht, maar ook oog hebben voor de kracht en mogelijkheden van iemand.  Waarom heeft iemand klachten? Wat staat het herstel in de weg of wat zou het functioneren juist kunnen bevorderen. Dus meer kijken naar de mens als geheel in zijn leefsituatie. Hierin staan het gesprek aangaan, regie nemen en eigen keuzes maken centraal.

 

Er een werkgroep met verschillende disciplines samengesteld die het komende jaar gaat onderzoeken en kijken hoe we positieve gezondheid meer vorm kunnen geven binnen ons Gezondheidscentrum. Ook de gemeente ’s Hertogenbosch en het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben positieve gezondheid als speerpunt, hierin kunnen we elkaar mooi aanvullen.

 

Wilt u meer lezen over Positieve Gezondheid? Kijk dan eens op www.iph.nl voor meer informatie!

Nieuwe locaties

  • Medisch Centrum Hopveld in Den Dungen m.i.v. 01 mei 2019
  • Medisch Centrum Achter de Linden in Sint Michielsgestel m.i.v. 01 april 2019

Zie contact voor adresgegevens en routebeschrijving

 

Nieuwe collega

Met ingang van 01 januari 2019 is Marjolein Peeters Weem werkzaam bij onze praktijk.

'Ergotherapie ontlast mantelzorger'

Wie een partner heeft met (beginnende) dementie heeft de neiging om 'de beschermmodus' aan te zetten. Maar de patiënt alles uit handen nemen, is niet altijd de oplossing: edomah-ergotherapie vaak wel.

Artikel Brabants dagblad 06-11-2018 (lees verder...)

Problemen in de informatieverwerking: wat nu?

10-03-2017: Vanaf vandaag hebben wij maar liefst twee PRPP geschoolde ergotherapeuten in ons team! Sanne heeft de afgelopen week de PRPP cursus gevolgd en is naast Monique nu ook bevoegd om de PRPP af te nemen. 

Maar wat is die PRPP nou eigenlijk?
De PRPP is een gestandaardiseerd ergotherapeutisch instrument dat een ergotherapeut bij iedere cliënt met verdenkingen van problemen in de informatieverwerking kan afnemen. De ergotherapeut observeert enkele dagelijkse handelingen en analyseert sterke en zwakke processen van de informatieverwerking. De eventuele problemen in de informatieverwerking kunnen dan benoemt, verklaard en behandeld worden.

Heel erg nuttig om de behandeling goed vorm te geven. Daarnaast kan de voortgang goed gemeten worden en kan er snel worden gezien of, en hoe snel, iemands handelen verbeterd! 

Opening nieuwe praktijk locatie: 't Station

14-03-2017: Vanaf nu voeren we ook praktijk vanuit gezondheidscentrum 't Station in Drunen. 
Elke maandagochtend is Sanne van Amerongen op de praktijk aanwezig. Mocht je vragen hebben dan kunt je gerust even aankloppen, bellen kan natuurlijk ook!


 

Een inkijkje: een middag op stap met ergotherapeut Monique

26-10-2017: Dit is wel heel erg leuk! Gisteren kreeg onze praktijk bezoek van Ergotherapie Nederland! Lucelle van Ergotherapie Nederland heeft een dagje meegelopen en zo een inkijkje gekregen hoe het is om te werken in de eerste lijn. Lees hier hoe Lucelle deze dag heeft ervaren bij ons:

https://ergotherapie.nl/vereniging/bureau-en-trekt-land-lucelle-gast-ergo-bosch/

Ergotherapeut van Ergo Den Bosch; Ergotherapie bij kinderen van Ergo Den Bosch;
Gehinderd in de uitvoer van uw dagelijkse activiteiten?

Reden om een ergotherapeut in te schakelen!