Samenwerken voor mensen
 

Ergo Den Bosch, de praktijk voor ergotherapie!

Een luisterend oor, zonder wachtlijst, die ook bij u thuis langskomt voor een behandeling. Een ergotherapeut die persoonlijk betrokken is en die u altijd kunt vertrouwen. Dat is een therapeut van Ergo Den Bosch.

Ergo Den Bosch, de praktijk voor ergotherapie!

Een vrijgevestigde eerstelijns ergotherapiepraktijk sinds 2002. We luisteren naar elke klant en zijn persoonlijk betrokken bij grote en kleine ontwikkelingen.

Verder zijn wij een ergotherapiepraktijk: 

  • Zonder wachtlijsten: wij zijn flexibel en proberen binnen een week de eerste afspraak te laten plaatsvinden
  • Die meestal thuis behandelt: zo kunnen we de behandeling aanpassen aan uw persoonlijke situatie
  • Die samenwerkt met andere disciplines zoals artsen en daar in haar behandeling rekening mee houdt
  • Die veel expertises heeft, zodat we u optimaal kunnen behandelen
  • Die beschikt over een uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen die u kosteloos kunt proberen alvorens aan te schaffen of aan te vragen
  • Die verwijzers voorziet van een gedegen informatie en rapportage, soms tijdens en altijd na de behandeling.

Wie zijn wij?

Monique Goossens – ergotherapeut (praktijkhouder)

‘Als ergotherapeut heb ik geleerd mogelijkheden en beperkingen van mensen goed in kaart te brengen. Daarnaast ben ik in staat goed te analyseren wat bepaalde werkzaamheden van iemand vragen. In 2002 ben ik gestart met Ergo Den Bosch en werk vooral met ouderen en volwassenen. 

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met Parkinson en maak ook deel uit van het ParkinsonNet​. Daarnaast ben ik gespecialiseerd de behandeling van mensen met MS en NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) in werkplekanalyses en -onderzoek.'

Elske van Hirtum – ergotherapeut (praktijkhouder)

'Ik vind het een uitdaging om ergotherapie zo laagdrempelig mogelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Het samen zoeken naar oplossingen om cliënten zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren in hun eigen omgeving is een uitdaging die ik met veel plezier en ergotherapeutische adviezen aan ga.

Meteen na mijn afstuderen in 2000 ben ik gaan werken in een verpleeghuis. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen en adviseren van volwassenen en ouderen met neurologische en orthopedische en (psycho)geriatrische belemmeringen.

Sinds 2008 ben ik het team van Ergo Den Bosch komen versterken.

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met Parkinson en maak ook deel uit van het ParkinsonNet​. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het behandelen van (kwetsbare) ouderen, dementie (EDOMAH) en cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)'

Sanne van Amerongen – ergotherapeut

‘De kracht van ergotherapie is de cliënten te laten inzien wat hun mogelijkheden zijn, op welke manier zij onderdeel kunnen blijven uitmaken (of weer onderdeel kunnen uitmaken) van de maatschappij. De meeste mensen willen zolang mogelijk thuis blijven wonen en zo zelfstandig mogelijk functioneren. Het is mijn passie om samen met mensen dit doel na te streven door middel van ergotherapeutische adviezen en begeleiding. 

Direct na mijn afstuderen ben ik aan het werk gegaan bij een eerstelijns ergotherapiepraktijk in Hilversum. Hier heb ik ervaring opgedaan in het behandelen en adviseren van (jong-) volwassenen en ouderen in de thuissituatie en (psycho-) geriatrische cliënten in het verpleeghuis. Deze ervaring sluit aan bij mijn werk bij Ergo Den Bosch.

Ik heb o.a. affiniteit met handtherapie en daar heb ik mij de afgelopen jaren in gespecialiseerd. 

Anouk Vermeulen – ergotherapeut

'In juni 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vrijwel direct na mijn afstuderen ben ik het team van Ergo Den Bosch komen versterken. Mijn affiniteit ligt bij het werken in de eerste lijn; aanpassingen of adviezen rondom dagelijkse activiteiten direct kunnen toepassen in de omgeving van de cliënt.

In de toekomst wil ik mij graag gaan specialiseren in het behandelen en begeleiden van mensen met (onverklaarbare) chronisch pijnklachten.' 

Annette Stasse – ergotherapeut

'De maatschappelijke veranderingen maken dat mensen steeds langer thuis (moeten) blijven wonen. In veel gevallen lukt dat prima, maar soms ontstaan er uitdagingen of situaties die u wenst te verbeteren. Als ergotherapeut zoek ik graag samen met u naar een passende maatwerk oplossing. Werken vanuit de praktijk van Ergo Den Bosch maakt dat voor mij mogelijk. In de toekomst wil ik me gaan specialiseren in geriatrische problematiek en neurologische aandoeningen.'

zelfstandig wonen met ergotherapie van Ergo Den Bosch;
Praten met de ergotherapeut?